nedelja, 17. julij 2022

Rinke in ostale dobrote KSA

 Obisk KSA z obiskom vseh štirih Rink ter nato krožno dalje proti Mlinarskemu sedlu z obiskom sosednjih vrhov. Start z izhodišča iz Ravenske Kočne ob 3.uri zjutraj. Načrt je bil, da se sočni vzhod počaka na Ledinskem vrhu, ki je bila tudi prva točka vzpona (po slovenski poti do koče na Ledinah). Napoved je bila spodbudna - ponoči je sicer še deževalo, vendar naj bi se zjutraj zjasnilo - dejansko pa se je po vrhovih naselila megla tako, da sončnim vzhodom ni bilo nič. Naslednji "postanek" je bil na Koroški Rinki, megla je še kar vztrajala. Nato so prišle na vrsto še preostale Rinke (Štajerska, Kranjska in Mala), ki so precej skupaj in so hitro dostopne, ko si enkrat na Koroški Rinki.

Pot se je nadaljevala proti Skuti ter dalje Štruci. Na koncu prišel na vrsto še Dolgi hrbet, kjer se je končno pojavilo tudi sonce in seveda zaslužena malica. Nadaljevanje je sledilo s sestopom na Mlinarsko sedlo. Pot s sedla proti Češki koči je na nekaj mestih izpostavljena, so pa seveda v pomoč varovala (jeklenice, skobe,...). V spodnjem delu pa je tudi precej grušča ter drobirja, zato je potrebno biti vsekakor pazljiv pri sestopu. Ko se pride iz stene pa je potem še pot po melišču proti Češki koči (mimo žičnice) in nato proti izhodišču na Ravensko Kočno, kjer je bilo povsem polno parkirišče.

Prijetna in na trenutke tudi zahtevna tura. Na celi poti se nabere kar precej "plezarije" v večini primerov po varovanih planinskih poteh. Bo pa potrebno iti še enkrat, ko ne bo megle, saj so razgledi z vrhov baje fantastični :)

dolžina celotne poti cca 18,5km ter cca 2.200 vm / gpx povezava 

pozor: izven makadamskega parkrišča, pa so bili ob poti parkirani avtomobili, ki pa so imeli na vetrobranskem steklu obvestilo redarstva, tako da pazljivo, kje boste parkirali :)


















Ni komentarjev:

Vojak (Učka)

Izhodišče ture pri kampu Medveja. Ker je še izven sezone, se je lahko parkiralo par metrov naprej, kjer je včasih bila trgovina Konzum. Pot ...