ponedeljek, 10. november 2008

Road trip - Florida / 3. dan

Na sporedu je bilo mestece Key West. A do tam je bila pot kar dolga. Reci in piši 170 milj v eno smer. Pot se je na trenutke malce vlekla, saj je bila več ali manj sama ravnina s kakšnimi “navideznimi” zavoji :)

Ob prispetju na Key West, si je bilo potrebno najprej najti eno ustrezno parkirno mesto za srebrnega lepotca. Sledila je peš pot proti centru mesta. Čisto nenačrtovano pa sem si lahko ogledal je bilo moč ogledati “vodno F1″ z dirkalnimi čolni. Ljudi oz. gledalcev je bilo res ogromno. Američani zgleda znajo iz vsake stvari narediti en velik show. Nad morjem so vseskozi preletavali štirje helikopterji, po morju pa so se podili hitri in na trenutke celo prehitri čolni za moj digitalni fotoaparat :)

Kot rečeno, po kratkem ogledu te nenavadne dirke si je bilo potrebno ogledati center mesta - Mallory Square. Za ta kraj je značilno naslednje, da je na vsakem koraku kakšen muzej. Ker pa ni bilo časa za vse stvari je padla odločitev, da si ogleda hišo Hemingweya (Hemingway House) seveda z doplačilom za vstop ter najbolj južno točko kontinentalne Amerike (Southernmost Point, Continental U.S.A.) - for free :) Še prej pa sem si privoščil kosilo v eni izmed restavracij...

V poznih popoldanskih urah pa se je pomahalo v slovo Key Westu - in kaj neki je sledilo? Po isti poti nazaj proti Miami Beachu, kjer je bila postojanka za prve tri dni. Dolgčas :)

Ni komentarjev:

Veliki Rob

Brez težav se vedno rad vračam v Vipavsko dolino. Spet sem si za izhodišče izbral Lokavec ter markirano pot proti Čavnu - pot se kaj kmalu z...