petek, 5. julij 2024

Klasična Brana

V petkovem popoldnevu hiter skok do naše Brane v KSA. Izhodišče sem si tokrat izbral kar parkirišče pred domom v Kamniški Bistrici (600m). Verjetno eno redkih parkirišč, ki je še brezplačno v Sloveniji za izhodišče v naše gore. Dve leti nazaj sem šel v kombinaciji s Planjavo skozi Repov kot še na Brano po grebenu Šije.

Tokrat sem ubral na Brano po klasični markirani poti, ki gre mimo doma, ter potem kmalu na makadamski poti skrene pot desno (oznake za Brano). Treba je samo slediti markacijam, tako da ni moč zgrešiti poti, ki pelje prvo mimo Pastircev, nato pa nadaljujemo naprej po poti, ki kmalu preide iz gozda na travnik. Za travnikom gre markirana pot proti pas rušja, kjer se ponovno začne strmeje vzpenjati ter nas pot pripelje do planinske koče na Kamniškem sedlu.



Od koče naprej pa se usmerimo levo, kjer je pot ustrezno označena, kjer nas privede do naslednjega razpotja, držimo se leve (desno navzdol gre proti Okrešlju), ki nas pelje preko melišča, kjer nato pridemo do ponovnega razpotja (desno proti Turski Gori), držimo se še vedno leve. Pot se začne strmo vzpenjati, v zadnjem delu je tudi nekaj jeklenic, ki so nam v pomoč, da pridemo brez problema do vrha.




Dolžina cca 15km / 1670 vm


Ni komentarjev:

Možic

Lep nedeljski izlet do Možica nad Soriško planino iz Petrovega Brda. Dolžina: 16km / cca 1.000 vm