nedelja, 5. februar 2023

Kanin s turnimi

Danes se vremenarji dejansko niso zmotili v napovedi. Držala do cm natančno :) S Klemnom sva se odločila, da greva s turnimi do Kanina oz. bolj točno do sedla/škrbine pod Prestreljenikom (2287 m). Pot sva začela malce pod B postajo (cca 900m nad morjem), kakšen km do B postaje, potem pa po servisni poti lepo počasi proti C postaji. Tu sva imela prvi krajši postanek ob koči Kavka, kjer sva se okrepčala :) Od tu dalje se začne precej strm vzpon ob strani smučišča, strmina ne popušča vse do konca trisedežnice Skripi (ki pa ne obratuje - saj je bilo ugotovljeno ob inšpekcijskem pregledu pomanjkljivosti. Nato pa malce bolj zmeren del do zadnjega dela pred postajo D, ki pa je tudi kar precej strm.  Vreme je služilo, celo pot sonce, sicer pa kar sveže hladno.

V SKI Bum baru si privoščiva nekaj hladnega ter nato nadaljujeva pot do sedla pod Prestreljenikom. Snameva kože, ter se pripraviva na spust po smučišču na sedlo Prevala, kjer pa malce pred sedežnico zavijeva desno v dolino Krnice. Od tu naprej pa smuka po precej trdi podlagi (ne ledeni), kjer se je še nekako dalo delati normalne zavojčke :) Snega dovolj do višine cca 1300m, malce pred planino Krnica (ne vem, če se uradno planina poimenuje po doline Krnice) :) pa je biti potrebno kar malce bolj pazljiv, saj je na nekaterih delih že kar nekaj skal, ki otežujejo prosto vijuganje. 

Od planine (nad planino) pa se držimo desne po gozdni poti (mimo klopi ter mize), nato pa po cesti do B postaje, potem pa še 100m nižje do najinega izhodišča. Super fletna turca.

Do vrha smučišča 3 turne urce neto. Sicer pa za cel krog s postanki 6 ur bruto.

Dolžina kroga: 17,5 km / 1400 vm / GPX










Ni komentarjev:

Veliki Rob

Brez težav se vedno rad vračam v Vipavsko dolino. Spet sem si za izhodišče izbral Lokavec ter markirano pot proti Čavnu - pot se kaj kmalu z...